Tämän hetken käytettävyystilanne Kurkijoen kohdalla HisKissä: Syntyneiden (kastettujen) luettelot - 1751-1781, 1784-1906 Vihittyjen luettelot - 1743-1799, 1803-1906 Haudattujen luettelot - 1741-1906
Seurakuntaan sisään muuttaneiden luettelo - 1871-1906
Seurakunnasta pois muuttaneiden luettelo - 1871-1896, 1901-1906Suomen Sukututkimusseura on jo vuosia hoitanut ns. HisKi-muotoista aineistoa, jota vapaaehtoisvoimin jatkuvasti täydennetään puhtaaksikirjoittamalla kirkonkirjojen historiakirjoja.
Suomen Sukuhistoriallisella Yhdistyksellä on sivustollaan runsaasti sukututkimuksen perusaineistoa. Käytännössä kaikki Rippikirjat 1763-1899 ovat Kurkijoeltakin jäsenistön käytössä. Vuoteen 1882 saakka Rippikirjoja voivat tutkia kaikki halukkaat. Kastettujen luettelot ovat muutamaa puuttuvaa vuotta lukuunottamatta ajalta 1752-1886, vihityt 1743-1879 sekä haudatut 1741-1808. Onpa vielä Lastenkirjat vuosilta 1820-1899 ja Rippilasten luettelot 1813-1833. Tämä materiaali on siis mikrofilmeiltä skannattua alkuperäistä materiaalia ja paikoin hyvinkin laadukasta. Myös naapureista Hiitolasta, Jaakkimasta ja Parikkalasta on osin runsas, osin vielä kasvamassa oleva määrä vastaavaa sukututkimuksellisesti merkittävää materiaalia!
Vuosien 2010-2011 aikana Arkistolaitos on toteuttanut valtaisan työn digitoimalla alkuperäisiltä mikrofilmeiltä käytännössä kaikkien Suomen seurakuntien kirkonkirja-aineiston. Myös Kurkijokea ja naapuriseurakuntia koskevaa materiaalia on nyt verkossa kenen tahansa tutkittavissa. Kurkijoki-aineiston sarjoihin pääsee käsiksi suoraan tästä linkistä! Huomioi, ettei kaikki sarjoissa mainittu materiaali ole verkkokäytössä, vaan mukana on myös koko seurakuntaa koskeva arkistoitu materiaali. Jatkamalla esim. linkistä "Pää- ja rippikirjat" päästään edelleen valitsemaan kiinnostuksen kohteena oleva kirja. 100 vuoden käyttörajoituksesta huolimatta näemmä 125 vuotta tuoreempaa materiaalia ei voi tutkia kuitenkaan verkossa, vaan on mentävä paikan päälle arkistoon.
Halutessasi tutustua muiden seurakuntien antiin, voit mennä hakupalveluun. Kirjoita hakukenttään haluamasi kohde, vaikkapa "parikkalan seurakunta", ja pääset etenemään uusiin kirjoihin.
Karjala-Tietokanta-Säätiö (KTKS) (kotisivu) on tehnyt ja tekee edelleen osittain HisKiä vastaavaa puhtaaksikirjoitustyötä ja osittain laajempaa selvitystä ns. luovutetun alueen seurakunnista. KTKS lisäksi koordinoi koko ko. alueen vapaaehtoisten ko. tallennustyötä. Nykyään verkossa on erittäin kattava haku ns. KaTiHa-tietokantaan, josta voi tehdä HisKi-tietoja laajentavia ja täydentäviä hakuja sekä varmistuksia. Haudattujen luettelot ulottuvat jopa luovutettujen alueiden seurakuntien lakkauttamisen aikaan saakka.
Mikkelin Maakunta-arkistossa (MMA) on em.:a täydentävää aineistoa ja paljon kopioita em. asiakirjoista. Ko. aineiston tämänhetkinen tilanne: Kansallisarkiston pääsivun valikosta ensin "arkistotietokanta",jonka sanahakuun "Kurkijo" (=*en, "Kurkijoki" ei löydä mitään) ja valitse ""kaikki" laitokset". Esille tulee tarkka luettelo Kurkijoki-arkistoista kaikissa maakunta-arkistoissa. Runsasti Karjala-lisätietoja saat Mikkelin Maakunta-arkistosta.
Janne Häkli
(Harri Kekki)
(Ahti Kurri)
(Antti Laukkanen)
(Merja Matomäki)
(Sirpa Nummela)
Mauri Rastas
(Veikko Repo)
Jukka Riikonen (Schwartz)
DNA -tutkimus
Ahti Kurri on koonnut tietopankin DNA-tutkimuseen pohjautuvalle sukutukimukselle. Se sijaitsee osoitteessa http://www.kurrinsuku.net.